You are currently viewing Broccolisalat

Broccolisalat

Broccolisalat. Lækker opskrift på sprød broccolisalat med bacon. Retten er nem og sundt at lave, og så smager det super godt. I denne opskrift har vi valgt at koge broccolien i små 10 minutter, for at bevare vitaminerne og det sprøde, men hvis man foretrækker rå broccoli, kan man også sagtens undlade kogningen – på denne måde bevarer man også langt flere næringsstoffer, da man ikke koger dem væk.

Ingredienser

1 helt broccolihoved

150-200g bacon i tern

1 rødløg

1 håndfuld rosiner

1 håndfuld solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Skær broccolien ud i små hoveder, og kog i en gryde i ca 10 min – de skal forblive sprøde
  2. Held vandet fra, og lad broccolien køle af
  3. Steg bacon tern på en pande indtil de er brune
  4. Placer baconen på en serviet så de bliver helt sprøde
  5. Hak rødløg, og bland sammen med rosiner og solsikkekerner
  6. Når broccolien er kølet helt af, tilsættes alle ingredienserne og salaten røres sammen
  7. Kom evt. lidt af saften fra baconfedtet i salaten, for at fremhæve smagen

Broccolisalat BroccolisalatBroccolisalat

Skriv et svar