Broccolisalat. Lækker opskrift på sprød broccolisalat med bacon. Retten er nem og sundt at lave, og så smager det super godt. I denne opskrift har vi valgt at koge broccolien i små 10 minutter, for at bevare vitaminerne og det sprøde, men hvis man foretrækker rå broccoli, kan man også sagtens undlade kogningen – på denne måde bevarer man også langt flere næringsstoffer, da man ikke koger dem væk.
1 helt broccolihoved
150-200g bacon i tern
1 rødløg
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld solsikkekerner
- Skær broccolien ud i små hoveder, og kog i en gryde i ca 10 min – de skal forblive sprøde
- Held vandet fra, og lad broccolien køle af
- Steg bacon tern på en pande indtil de er brune
- Placer baconen på en serviet så de bliver helt sprøde
- Hak rødløg, og bland sammen med rosiner og solsikkekerner
- Når broccolien er kølet helt af, tilsættes alle ingredienserne og salaten røres sammen
- Kom evt. lidt af saften fra baconfedtet i salaten, for at fremhæve smagen