Der er mange delte meninger, og det er et emne som kan debatteres på mange måder. Men ja, som udgangspunkt forbrænder vi faktisk lige meget når vi går en tur, som når vi løber en tur.
Fra A til B
Den mængde energi din krop bruger på at komme fra A til B, beregner man på samme måde uanset om man går den distance, eller løber den. Det vil sige, at det er korrekt at antage at man derved forbrænder lige meget. Måden man måler det på, er ved at medregne kroppens vægt i kilo, som vil svare til den mængde kalorier du vil forbrænde pr. kilometer. Altså, vejer du 70kg, så vil du forbrænde 70 kalorier pr. kilometer.
Går du 5 kilometer, vil det tage en del længere tid end hvis du løb 5 kilometer. Det vil sige at du forbrænder i længere tid, og det vil derfor til sidst give den samme forbrænding. Men det kommer også helt an på hvordan du går, og hvordan du løber. Tæller man selve træningsarbejdet med i løbeturen, så vil det selvfølgelig tælle som mere forbrænding end ved gåturen, men ved selve bevægelsen fra A til B, bliver der brugt samme mængde energi fra kroppen.
Efterforbrænding
En bonus ved løb, eller anden træning ved høj intensitet, er at man har en længere efterforbrænding. Løber du en god tur, vil du stadig forbrænde et godt stykke tid efter du er stoppet med at løbe, hvorimod det ikke har samme effekt på en gåtur i moderat tempo.
Gåture med vægt
Vi anbefaler selvfølgelig at man både går og løber nogle gode ture jævnligt, men løb er meget belastende for kroppen. Du skal ikke være bange for at komme ud af form, hvis du ikke løber i et stykke tid. Så længe du går, og holder kroppen i gang, så er det præcis det samme. prøv eventuelt at gå en tur op ad bakke, med en tung rygsæk (f.eks. 5-10kg) – dette er super godt for både din kondition, men det styrker også din krop uden at belaste den.