Bliv slank med sprint

Bliv slank med sprint

Bliv slank med sprint. Når du sprinter, presser du din krop hårdere, og du opnår hurtigere resultater. Sprint er en populær slanketræning, og så tager det ikke særlig lang tid – det er til gengæld meget hårdere end normal løbetræning. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvordan du kan sprinte dig til en slank krop.

DU TABER DIG AF DET

Bliv slank med sprint

Når du har sprintet skal kroppen restituere, og reparere sig selv, da den er i iltgæld. Det er en proces som kaldes EPOC, og her benytter kroppen sig af fedt som energikilde. Det vil sige, at efter en gang hård sprint løbetræning, vil du faktisk forbrænde op til tre gange så meget fedt, ift. normal løbetræning.

Oveni fedtforbrændingen er der også nogle forskere der mener at man mister appetitten efter sprint træning, i modsætning til normal løbetræning, som får sulten til at stige. Du vil derfor ikke spise lige så meget, men stadig få det som kroppen har behov for, for at fungere optimalt.

DU BLIVER STÆRKERE

Det er ikke kun konditionen som får mere ud af sprint træning, men også dine forskellige muskelgrupper bliver styrket. Du kommer i rigtig god form af denne træningsform, både dine muskler og også din kondition – sprint træning vil altså øge effektiviteten i din træning på alle områder.

Når du sprinter presser du din krop mere end normalt, og du kan derfor ikke løbe lige så langt som du kan ved normal hastighed. Det betyder også at din træning bliver kortere, men hårdere i kortere intervaller. En meget effektiv metode som mange bruger for at øge muskelmassen og forbedre konditionen, er at kombinere sprint med den normale løbetræning. Altså ind imellem på din løbetur, tag 100-200 hvor du sprinter alt det du kan, og løb derefter i normalt tempo – dette vil forbedre din udholdenhed rigtig meget.

Læs mere om hvordan du kan løbe endnu længere her–>

Comments 1

  1. Pingback: 5 tips som gør dig til en bedre løber — Fitnesszonen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *