5 tips som gør dig til en bedre løber

5 tips som gør dig til en bedre løber

5 tips som gør dig til en bedre løber. Er du bange for at miste motivationen? Når man løber den samme rute og på samme måde i længere tid, kan det godt gå hen og blive kedeligt. Det er derfor vigtigt at bryde rutinerne engang imellem, og prøve noget nyt. I denne artikel, giver vi dig 5 tips og råd, som vil gøre dig til en bedre løber, og det vil hjælpe dig til at holde motivationen oppe, så løb forbliver sjovt.

1. NYE RUTER

Undgå at køre død i den samme løberute, og udforsk verden lidt. Løb en vej som du aldrig har løbet før, og endda på terræn som du ikke plejer at løbe på. Hvis du variere det terræn som du løber på, vil du styrke dine led mere, og du vil undgå løbeskader. Nye løberuter vil give dig lidt udfordring på dine løbeture, det vil forbygge skader, og vigtigst af alt så vil det forbedre din kondition.

Læs også ‘naturen er din legeplads’–>

2. SPRINT DIG TIL EN BEDRE KONDITION

Det kan være en super god og effektiv metode, at kombinere noget sprint ind i dit løbeprogram. Sprint øger forbrændingen og forbedre din kondition meget mere end normal løbetræning gør. Det er flere resultater på kortere tid, men det er til gengæld også meget hårdere træning.

Læs mere om sprint træning her–>

3. FORBEDER DIT LØB MED STYRKETRÆNING

Der er mange som undlader bentræningen, da benene allerede bliver trænet ved løb. Men det ene udelukker ikke det andet. Mange forskere understreger faktisk at bentræning i form af styrketræning både vil få dig til at kunne løbe hurtigere, men også forbygge løbeskader. Så drop ikke at træne benene bare fordi at du løber – styrk og forbedre din løbetræning med styrketræning.

4. SOV BEDRE OM NATTEN OG LØB BEDRE

Glem ikke at din krop arbejder når du sover. Det er om natten at kroppen restituere og bliver genopbygget så du har energi til næste dag. En god nats søvn er derfor vigtig for din krop, og du vil løbe meget bedre dagen efter. Din krop bliver også udmattet når du træner, og det er fordi at den vil hvile sig så den kan lade op – så giv din krop plads til at genoplade, og du vil kunne mærke en forskel næse dag.

Læs mere om god nattesøvn her–>

5. SUND KOST

Der er ingen tvivl om at kosten spiller en kæmpe rolle for din sundhed, men også for de resultater du opnår når træner. Tænk over hvad du spiser, og hvornår du spiser ift. hvornår du træner, så du kan få mest muligt brændstof til din træning. Det er ikke så godt at spise lige inden træning, hvis du skal træne løbetræning eller intensiv styrketræning, da maden ligger tungt i maven. Spis 2-3 timer inden træning for det bedste resultat.

Sørg også for at det du spiser er det sundeste for dig. Du kan læse mere om LCHF her–>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *