At holde motivationen

At holde motivationen

At holde motivationen. Det kan være en udfordring for mange at holde motivationen, hvis man f.eks. ikke ser resultater, eller hvis man bare har en dårlig dag. Her skriver fitnessinstruktør Anna Elnegaard en artikel om, hvordan du kan blive bedre til at holde motivationen oppe når du træner.

At begynde på styrketræning, er et skridt til en ny livsstil. Men hvordan bliver man ved med at holde motivationen?
Før at træningen begynder at blive en vane for dig, så vil du opleve at der er nogen dage hvor du virkelig ikke gider afsted, hvor du meget hellere vil ligge hjemme på sofaen. De dage hvor du ikke gider afsted, kan blive der hvor du giver dem mest gas.

RESULTATER

Når du kigger dig i spejlet, og ikke føler at du kan se nogen forskel, er de dage hvor motivationen kan dale mest. Der sker ting med din krop, det er dog ikke altid lige synligt, for dig.
Derfor, når du begynder at træne, så tag et eller flere billeder af din krop. Fokuser især på de steder på kroppen, hvor du helst vil have der skal ske fremskridt. Tag billeder med omkring 14 dages mellemrum, tro mig, du vil kunne se forskel!
Hvis du vil have tal på din forandring, kan du begynde at måle dig forskellige steder på kroppen. Grunden til at jeg anbefaler dette i stedet for vægten er, når man påbegynder et vægttab, så vil vægten falde i en periode, På et tidspunkt, så vil vægten ligge stille. På dette tidspunkt, kan du stadig sagtens tabe dig, men din krop kan f.eks. at binde mere væske, eller du er ved at få opbygget muskelmasse. Derfor hvis du måler din krop i stedet, så vil du kunne se, at du stadig taber dig.

HVORNÅR BLIVER DET EN VANE?

De kloge siger at det bliver en vane efter 3 måneder. Når der er gået 3 måneder, der er der et sted i din hjerne, som vil synes at du ikke bliver aktiveret på den ”rigtige” måde, derfor kan risikere at føle dig rastløs, hvis du ikke får trænet.
Lige så snart du får det til at blive til en vane, så kan de andre ting som kost osv. Komme på plads senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *