Spiselige blomster – pynt din mad. Er du træt af den samme kedelige salat, så pep den lidt op med spiselige blomster, og giv dine smagsløg noget nyt og lækkert at smage på. Ja, man kan altså spise de smukke blomster, og så er det den perfekte pynt til at overraske gæsterne med, hvis du leder efter noget nyt og anderledes.
For at holde vægten og leve sundt, skal man indtage færre kalorier end man forbrænder. Salat er en super god og sund ret, men det kan godt blive lidt kedeligt, hvis man skal undgå den fede dressing ovenpå. Vi har fundet ud af at blomster, ikke kun er smuk pynt, men også smager super lækkert, og giver et ekstra lille pift til din salat. Brug evt. også blomster som pynt på desserter, og/eller hak rosenblade og kom det i kagedejen – det smager himmelsk.
HVILKE BLOMSTER KAN MAN SPISE?
Det er ikke alle blomster som man kan bruge til madlavningen. Det vil sige, at du kan ikke gå ud i baghaven og udvælge de smukkeste blomster og spise dem – f.eks. så er tulipaner meget giftige, mens roser er harmløse. De mest brugte blomster i madlavning er roser, lavendel, violer, mælkebøtter og stedmoderblomster. Disse er super smukke og giver et anderledes og god smag i nogle retter.
Brug blomster i salaten for at peppe smagen og udseendet lidt op, eller pynt din lagkage med rosenblade. Spiselige blomster er en sjov og lækker måde at lege med maden på, og det åbner nogle nye døre for kreativiteten i køkkenet.
Plukker du selv blomsterne, sørg da for at plukke dem unge, så de stadig er fyldt med smag og saft. Brug en saks, og klip kun hovedet af blomsten, så blomsten kan gro et nyt igen. Pas på med hvor du plukker blomsterne, da du kan risikere at planterne er blevet sprøjtet. Derudover bør du plukke de tørre blomster, altså uden dug, for længere holdbarhed.