Er økologisk mad bedre?

Er økologisk mad bedre?

Er økologisk mad bedre? Det korte svar er et stort JA! Økologiske fødevare er meget sundere for dig, og så er det også bedre for både dyrevelfærden og miljøet. Økologiske fødevare indeholder flere næringsstoffer, og du undgår at din mad er blevet udsat for giftige sprøjtemidler, som er direkte sundhedsskadelige for dig.

UNDGÅ SPRØJTEMIDLER

Er økologisk mad bedre?

Det du spiser påvirker den måde din krop fungerer på, så hvorfor ikke kun fylde dig selv med gode og sunde ting. Mange holder sig fra økologiske fødevare fordi det er en smule dyrere end andre fødevare, men kvaliteten er også derefter, og det er din sundhed som står på spil.

I et økologisk landbrug, er der stramme regler for brug af forskellige midler på planterne, da fokus er på at holde landbruget så naturligt som muligt, for et sundere resultat. Økologi handler om at tage hånd om miljøet, dyrevelfærden og naturen. I det økologiske landbrug passer man ordenligt på planterne, og vedvare de næringsstoffer som planterne indeholder fra naturens side.

BEDRE FOR DYRENE

Er økologisk mad bedre?

Det er ikke kun på det psykiske plan at det er godt for os, at dyrene har haft et godt og sundt liv inden vi spiser dem. Det er også sundt for os, da kødets kvalitet afspejler den livskvalitet som dyret har haft. Man kan altså smage forskel på et stykke svinekød som kommer fra en fritgående gris, og et stykke fra en gris i bur. Økologisk produktion er kendetegnet ved bl.a. at dyrene skal gå frit på græs, og være frie til at være dyr. Dyrene skal ikke være spærret inde, eller have lukket adgang til udendørsområder. Så skal dyrene have plads at gå på, og der er ingen sprøjtemidler i grisens føde.

Det starter altså et sted, og det er de færreste som tænker over hvor maden kommer fra. Hvis alle stoppede op og overvejede hvilken kvalitet, eller hvor deres mad egentlig kommer fra, så ville steder som McDonalds og Burgerking gå konkurs. Det går ud over dit helbred, så sørg for at den mad du indtager, er sund mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *