Får du nok salt?

Du har sikkert hørt kostrådet, at man skal spare på salten i sin mad, fordi man nemt kan få for meget. Men de fleste mennesker lever desværre på forarbejdet mad, hvor der er en masse tilsat salt i, og i dette tilfælde bør man passe på med at tilsætte yderligere salt til sin mad. Men lever du på LCHF kost, lever du på naturlige fødevare, og her kan du faktisk risikere at komme i salt underskud. Det er manges problem i starten af LCHF, at man glemmer at få ekstra salt i kosten, og så går man hen og får det dårlig og mangler energi. Men hvordan ved man om man får nok salt på LCHF? Vi har lavet en overskuelig oversigt til dig her, hvor du kan læse mere om dit daglige salt indtag, så du kan få balance i din LCHF livsstil.

HVORFOR HAR MAN BRUG FOR EKSTRA SALT?

Det er et problem for mange, især i overgangen til LCHF, at man glemmer at få nok salt. Når du lever af en kost som består af meget få kulhydrater, sænkes dit insulin niveau, og det får nyrene til at udskille salt og væske. Især hvis du træner meget, og sveder meget, så har du brug for ekstra salt og væske i løbet af dagen. Så husk at tilføje ekstra salt til din kost, ellers risikerer du at komme i saltunderskud.

En lækker og saltet snack kunne være peanuts. Peanuts er både sunde, fedtholdige, og så er de godt saltet. Så hvis du går og mangler energi og overskud, så prøv med en håndfuld saltede peanuts. Se også vores opskrift på hjemmelavet peanutbutter.

KAN MAN MÆRKE NÅR MAN MANGLER SALT?

Saltmangel fører til træthed, hovedpine og ubehag i maven. Hvis du går og føler dig træt og mangler energi i hverdagen, så prøv evt. med et glas vand med en teske salt i, det smager ikke super godt, men du vil hurtigt mærke en forskel bagefter. På den måde kan du teste om det er saltmangel som er skyld i dit ubehag – eller prøv med en håndfuld saltet peanuts i stedet. Det er vigtigt at huske på at tilføje salt i din daglige kost, ellers vil din overgang til LCHF blive ubehagelig.

Virker det ikke med salt? Så kan dit ubehag også skyldes andre ting. F.eks. hvis du ikke får nok fedt i din kost, eller hvis du ikke drikker nok væske. Især her i sommervarmen er det vigtigt med rigeligt væske. Prøv evt. at tilføje en lille smule salt i din vand hver dag, og se om du får det bedre af det. Det er ikke meget salt du skal tilføje i din kost hver dag, men bare husk at inkludere det, så du ikke kommer i underskud – og hvis du føler dig træt, eller får hovedpine, så test med et glas saltvand, om det er saltmangel der er problemet.

Comments 1

  1. Pingback: Overgangen til LCHF — Fitnesszonen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *