LCHF: Aubergine som erstatning for brød. På LCHF skærer man mange madvare fra, som f.eks. brød – men man kan altid finde sunde alternativer, i dette tilfælde anbefaler vi at du prøver aubergine som erstatning for brød. Rist skiver af auberginer, og brug det som underlag til pålæg, eller brug det også som skiver i lasagne – mulighederne er mange.
Auberginer er sunde, og de har en lækker og let svampet konsistens, som minder om brød, når du bager dem/rister dem.
Auberginer indeholder hverken gluten, sukker, kulhydrater mm. Så spar ikke på det i dine retter – det er tværtimod fyldt med sunde ting, som er godt for din krop. Lever du på LCHF kost, er auberginer en rigtig god ingrediens, som du kan bruge i et utal af retter.
Læs også vores opskrift på ovnbagte auberginer med creme fraiche–>
^En idé til lækre retter med aubergine som erstatning for brød, kan f.eks. være at bruge aubergine skiver som burgerboller, eller som bund til lækkert pålæg. På billedet ovenover, kan du se hvordan vi har bagt skiver fra en aubergine, som er helt perfekte som erstatning for brød. Her i køkkenet elsker vi aubergine, da det er super lækkert, og man kan altid finde nye måder at bruge det på. Rist evt. også skiverne, for at få det mere sprødt.
Hvis du bager aubergine skiverne, er det en god idé at pensle dem med olivenolie, og vende den penslede side nedad mod bagepapiret.
MERE INSPIRATION
En af vores personlige favoritter, er disse ovnbagte auberginer med masser af lækker smeltet ost ovenpå.
Ligger du inde med osterester, er det den perfekte mulighed for at undgå madspild, og benytte sig af de sidste rester til denne ret.
Det er en super simpel ret, som blot kræver aubergine og ost, som bages i ovnen i 60 min. Derefter topper man retten af med en blanding af olivenolie med groft salt. Det er en ret som er værd at prøve af.