Yoga - Hvad er det?

Yoga – Hvad er det?

Yoga – Hvad er det? Yoga stammer faktisk fra et gammel indisk system, som nu er blevet en livsstil for mange millioner af europæere. Når du dyrker yoga, er du i kontakt med dig selv og din krop, du koncentrerer dig om kroppens muskler, led, knogler, åndedræt, spænding og afspænding, tyngde, lethed, varme og kulde og meget mere. Det kan tage mange år at finde til et meditativt stadie, og i begyndelsen er det nok at fokusere på kroppen og åndedrættet.

DREJ BLIKKET INDAD

I starten har man måske ikke den bedste forbindelse mellem krop og sind. Ved hjælp af åndedrætsøvelser, kan du øve dig i at se indad, og føle din krop. Langsomt og tålmodigt vil du opnå mere harmoni i din krop, og derved vil du få mere energi og en langt bedre livskvalitet. Fokuser på at dreje blikket indad, og mærk kroppens muskler, knogler og led. Du mærker med tiden, at du er langt mere i kontakt med dig selv, og derved kan yoga både gavne dig fysisk og psykisk.

Udføres yoga rigtigt, kan det bruges som en måde at lindre smerter, både fysiske og psykiske. Sørg dog for at vælge øvelser som gavner din krop – alle yogastillinger og øvelser gavner, men det er ikke alle som gavner ens. Belast ikke din krop med at gå for hurtigt frem, start stille ud med at finde ind i dig selv, og så kan du mærke efter i din krop.

Yoga øvelser har hjulpet mange mennesker med at fjerne forskellige symptomer, smerter eller blot blot med at vedligeholde sig selv. I dag bliver yoga mere og mere brugt i forskellige sportsgrene, f.eks. i dans har yoga udskiftet nogle af de gamle stive dansetrin. Også læger henviser nu til yoga øvelser som udstrækningsøvelser imod diverse skader i kroppen.

GODE TING AT HUSKE

  • Husk at drikke rigeligt med vand før, under og efter yogaøvelser
  • Bevæg dig blidt og langsomt ind i hver øvelse – undgå overanstrængelser
  • Husk åndedrættet – åndedrættet spiller en central rolle i enhver øvelse
  • Start på et niveau som passer til dig – der kan gå lang tid inden man kan skifte til sværere øvelser/stillinger
  • Gør det til en vane at dyrke yoga, 10 min om dagen er bedre end 2 timer en gang om ugen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *