Antiinflammatorisk livsstil

Antiinflammatorisk livsstil

Antiinflammatorisk livsstil. Inflammation er en betændelsestilstand, og er jo egentlig meget naturlig, da det er kroppens måde at reagere på, når den bliver påvirket af skade udefra (f.eks. en splint i fingeren). Men der hvor det bliver skadeligt, er når man kommer i en kronisk inflammatorisk tilstand, hvor man lider under konstante smerter. Man kan sagtens lide under dette uden af vide præcis hvad årsagen til sine smerter er – f.eks. kan man have døjet med knæsmerter i flere år, hvor årsagen har været en forkert livsstil, som har ført til betændelse i knæet.

Din krop er bygget til at kunne klare sig selv, men med den forkerte livsstil og kost, giver du ikke din krop megen mulighed for at kunne fungere optimalt. Hvis kroppen har travlt med at forholde sig til inflammation, bliver al energi brugt til dette, og dit immunforsvar vil blive svækket. Det hele er en cyklus, og for at forhindre inflammation, skal man starte med at leve sundt.

DEN RIGTIGE KOST

Det er ikke kun kosten som udgør en antiinflammatorisk livsstil, men det er et vigtigt element. Den rigtige kost er med til at give kroppen energi og næring, så den kan fungere optimalt, og derved styrker du din evne til at bekæmpe betændelse.

Der er selvfølgelig delte meninger omkring hvad den rigtige kost er – vi mener at man bør spise naturlig kost, og kun dette. Udeluk kulhydrater og sukker, som hovedsageligt er brændstof for inflammation, og spis i stedet mættet fedt, som øger produktionen af hormoner som styrker immunforsvaret.

DEN ANTIINFLAMMATORISKE LIVSSTIL

Den danske læge, Jerk W. Langer, opfandt begrebet ‘KRAM-venlig livsstil’ som står for Kost, Rygning, Alkohol & Motion.

KOST

Kostreglerne er simple – hold dig fra sukker og kulhydrater, og spis i stedet masser af kød, fisk, omega 3, grøntsager mm.

Læs også om LCHF, og se vores store udvalg af sunde opskrifter her–>

RYGNING

Rygning er en stor kilde til inflammation i kroppen, men det er også en typisk vane som folk tyr til, når man har det dårligt. Hold dig fra rygning, og forbedre din livskvalitet drastisk.

Læs artiklen om rygestop her–>

ALKOHOL

Alkohol er brændstof for inflammation, og bør undgås helt. Når du indtager alkohol, forhindre du at kroppen kan fungere optimalt, og du gør det sværere for kroppen at nedkæmpe sygdomme og betændelse.

MOTION

Dyrker du ikke motion, kan det godt gå hen og føre til inflammation i kroppen. Et sundt liv, indebærer at man holder sig fysisk aktiv. Sørg for at dyrke motion, om det så er en tur i fitnesscenteret eller en frisk gåtur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *