Sunde fordele ved at gå tur

Sunde fordele ved at gå tur

Sunde fordele ved at gå tur. Noget så simpelt som at gå en tur kan faktisk have enorm indflydelse på din sundhed. Hvis du er en af dem, som gerne vil være sundere men f.eks. ikke er et ‘løbemenneske’, så er en gåtur et super godt alternativ. Der er nemlig en masse sunde fordele ved at gå tur – og vi har samlet dem her.

DU STYRKER KROPPEN

Går du i et raskt tempo, vil du få pulsen op og derved forbedre din kondition. Dette gør at du forbrænder mere, og derved får en fasterer og slankere krop.

Derudover styrker du også din krop en hel del, ved blot at gå en tur en gang om dagen. Du bruger nemlig 95% af dine muskler når du går i rask tempo, og din holdning bliver også forbedret. En halv times gåtur ca. 3 gange om ugen, siges at skulle forhindre knogleskørhed.

GODT FOR MAVEN

Når du holder dig i gang, holder du også maven i gang, og du hjælper derfor maven med at kunne fordøje bedre. At du holder dig fysisk aktiv, er med til at holde kroppen kørende, uden at du skal døje med maveproblemer og dårlige led. Hvis du f.eks. har et job hvor du sidder meget ned, er det en rigtig god idé at gå jævnlige gåture, da du derved sætter gang i fordøjelse, og forbygger forstoppelse.

DU BLIVER I BEDRE HUMØR

En frisk gåtur giver ilt til hjernen, og giver dig mere energi. Mere energi giver mere overskud, og du bliver i bedre humør af det. Det er også en god mulighed for at få et frirum til at tænke, slappe af, og komme lidt væk fra de ting som stresser dig i din hverdag. Med mere energi i hverdagen, sover du også meget bedre om natten, og så er du frisk til en ny dag – det hele går op i en højere enhed.

 

Læs flere artikler om sundhed her–>

Comments 1

  1. Pingback: Rejs dig fra sofaen og lev længere — Fitnesszonen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *