En FED åbenbaring: mættet fedt er ikke fjenden

En FED åbenbaring: mættet fedt er ikke fjenden

En FED åbenbaring: mættet fedt er ikke fjenden. I mange mange år har vi fået at vide, at mættet fedt vil føre til en tidlig død, da det giver for højt kolesteroltal. Men dette er en løgn, og faktisk er mættet fedt det mest naturlige for vores krop, og bør ikke fjernes fra kosten. I denne artikel kan du læse nærmere om, hvorfor vi bør holde os til naturlig kost, og om hvorfor mættet fedt ikke er så farligt alligevel.

TAB DIG MED MÆTTET FEDT

Det som du tager på af, er fødevare som brød, pasta, mælk, frugt mm. En daglig kost som består udelukkende af naturlig kost, med proteiner og mættet fedt, er mættende og her sørger du for at få lige præcis det som kroppen har brug for, og du vil ikke tage på af det. Med en kost fri for sukker og kulhydrater, vil kroppen ikke have travlt med at forbrænde og skille sig af med skadelige stoffer i din krop, og vil derfor bruge fedt som forbrændings- og energikilde.

Du skal ikke være bange for om du indtager for meget mættet fedt – din krop siger selv fra når du har fået hvad du skal bruge. Og ja, man kan få for meget, men ligeledes kan man med alt andet, så lyt til din krop og mærk efter i maven og du er blevet mættet.

MÆTTET FEDT ER SUNDT

Dine cellemembraner består af 50% fedt, og er essentielt for at dine knogler, hjerte, lever osv. fungerer som de skal. Derudover er mættet fedt også med til at bygge et stærkt immunforsvar, da det skal til for at skabe hormoner som beskytter dig for sygdomme.

LOGIK FRA NATURENS SIDE

Helt tilbage i tiden, fra før vi kunne fabrikere og producere industrimad, levede vi af hvad vi selv kunne fange i naturen. Vi har derfor, fra naturens side, fået det til rådighed som vi har brug for for at overleve. Dvs. planter, bær, nødder, kød, fisk, fjerkræ – alt sammen naturlige fødevare med masser af protein og mættet fedt.

Optimalt set, burde man kun spise dette, og altså skærer sukker og kulhydrater helt fra kosten, da det ikke falder kroppen naturligt ind at indtage disse fødevare. Hvis du gør dette, vil kroppen befinde sig i en tilstand kaldet, ketose, hvor kroppen bruger fedt som brændstof. I denne tilstand, vil du tabe dig indtil du rammer din naturlige vægt, og så vil din vægt forholde sig stabilt. Efter vores mening, er dette det sundeste valg af livsstil.

 

Læs også denne artikel om myten og frugt og grønt->

Comments 1

  1. Pingback: Vejen til en sixpack med LCHF — Fitnesszonen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *