Træn i sommervarmen

Sommeren bringer sol og varme feriedage hvor man ikke kan andet, end at være udendørs og nyde det gode vejr. Men kroppen skal holdes i gang, også selv om varmen gør det lidt hårdere. Her har vi samlet nogle gode råd til dig, som vil hjælpe dig med at træne i sommervarmen helt uden problemer. Sommeren er helt fantastisk, men det er med at passe lidt ekstra på, når du træner i denne varme. Læs med her, og se hvordan du kan få mest muligt ud af din træning.

TIMING

Solen står højest og varmer mest mellem kl. 12 og 15, så for at undgå for meget varme og forbrænding, bør du vælge et mere køligt tidspunkt på dagen at træne i. F.eks. kan du udnytte de smukke sommermorgener, og tage på en frisk morgenløbetur, og på den måde får du også mere overskud og energi resten af dagen. Sommeren bringer også længere aftentimer, som er en perfekt mulighed for at træne hen af aftenen, hvor det er lidt køligere. Sørg for at planlægge din træning, og hold styr på vejrudsigten, så du kan forberede sig på al slags vejr og planlægge den bedste timing for din træning.

RIGELIGT MED VAND

Når du træner i denne varme, har kroppen naturligt brug for mere energi og mere væske, da den forbrænder mere og udskiller langt mere væske end normalt. Det kræver mere vand end man lige tror, så sørg for at fylde på med væsken, for kroppen forbrænder også væske selv om du ikke træner. Husk også at holde pauser mens du træner, og drik vand, så du undgår at dehydrere. Alle reagerer forskelligt i varmen, så lyt til din egen krop, og mærk efter og pas ekstra godt på dig selv i varmen.

Læs mere om væskeindtag i varmen, her –>

TRÆN I KORTERE TID

Når du træner, bliver din krop varm, og det skal du huske på især om sommeren. Der er ingen grund til at udsætte kroppen for for meget varme, så hold lidt igen når du træner, for du kan risikere at dehydrere eller overbelaste din krop. Så tag masser af pause og drik masser af vand, og så prøv at holde træningstiden en smule kortere end normalt. Din krop forbrænder rigeligt med væske i forvejen når det er så varmt, så det er vigtigt at passe godt på sig selv.

Varmen påvirker din krop meget, så husk at føl efter og lyt til din krop. Væn din krop til varmen, og start stille ud når den første hedebølge rammer. Din krop vil nemlig præstere dårligere lige i starten, da den først skal vænne sig til vejrskiftet, men du kan stille og roligt give den mere gas senere hen på sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *