You are currently viewing Brug smør i din madlavning

Brug smør i din madlavning

SMØR SOM FEDTSTOF PÅ PANDEN

Det er blevet sådan i dag, at folk bruger alternativer som margarine, olie mm. som fedtstof på panden. Smør kan virke voldsomt for mange, da nærmest er ren fedt, men smør er det sundeste fedtstof du kan bruge i din madlavning, da det er et naturligt fedtstof, og det er ikke fedende hvis kombineret med den rette kostvejledning. LCHF står for Low Carb High Fat, og er en måde at leve/spise på, hvor du spiser ægte mad og kommer væk fra industrimaden.

MARGARINE MUTERER

Margarine er dårligt for helbredet, da det under høje temperature muterer og bliver til transfedtsyre, hvilket er farligt for kroppen og bl.a. øger risikoen for hjertekarsygdomme.

Det skal dog understreges, at man skal spise smør i begrænset mængder, men det er helt klart det sundeste valg af fedtstof. Hold dig helt fra transfedtsyre, som også findes i visse madvare.

GODE TING DU FÅR FRA AT SPISE SMØR

Alt for mange mennesker er smør-skræmte, og det er populært at man under en diæt, slet ikke spiser smør. Men dette er forkert, faktisk er smør slet ikke så slemt som det fremstår. Smør giver dig vitaminer, og er naturligt mættet fedt, hvilket kroppen har brug for. Det er med til at styrke fertilitet hos kvinder, det fremmer optagelsen af vitaminer fra madvare, det indeholder stoffer som modvirker cancer-celler, og så er det en super effektiv kilde til energi og lagres ikke som fedt i kroppens fedtdepoter.

Så for at opsummere, brug endelig smør i din madlavning med god samvittighed. Smør er sundt i rette mængder, og bør ikke udskiftes med umættet fedt.

Dette indlæg har 3 kommentarer

Skriv et svar